Har du funderat på att ansöka om ett kreditkort, men är osäker på vad du ska välja? Det är rätt förståeligt att du har svårt att bestämma dig. Grejen är ju att idag finns det inte bara kreditkort, utan de kan även ha olika benämningar så som resekort, bensinkort, matkort, shoppingkort och så vidare. Innan du ansöker, jämför kreditkort, så att du har bra koll.

Ett stort fel många gör idag, då de letar kreditkort, det är att ansöka om flera olika kreditkort hos olika aktörer. Man glömmer bort att kolla upp vad det finns för olika förmåner, vad det kostar i avgift, om det finns årsavgifter och så vidare. Risken med att söka på flera ställen är att du får ett sämre UC samt att du inte heller får ett enda kreditkort!

Ett tips vi har när det gäller att jämföra kreditkort, det är att använda dig en sajt som till exempel hittakreditkortet.se. Men före det, fundera på vad för slags kreditkort som passar dig och dina köpvanor.

Analysera dina köpvanor

Om du funderar ett slag på vad det är du brukar göra eller handla mest så kan det vara lättare att veta vad för variant av kreditkort som passar dig. Om du inte äger en bil och inte heller tankar, ja då är det knappast ett bensinkort du ska satsa på som exempel. Men om du däremot ofta är ute och reser, flera gånger per år, ja då kan det vara bra med ett resekort.

De vanligaste modellerna av kreditkort idag är just bensinkort, resekort, matkort och shoppingkort. Ibland så kommer namnet bonuskort upp med, men de allra flesta kreditkort är idag just bonuskort.

Namnet på kortet indikerar helt enkelt vad de har för förmåner. Ett bensinkort ger ofta drivmedelsrabatt och andra förmåner. Ett resekort ger reseförsäkring samt kan ge rabatter och erbjudanden på hotell, flyg och hyrbil. När det gäller matkort så är de knutna till en matbuik och ger då poäng och bonus då du handlar mat. Shoppinkort är för dig som gillar att shoppa mycket.

Så det kan vara rätt så bra att välja det kreditkort som överensstämmer med det du redan använder ditt vanliga bankkort till idag.

Jämför alla delar

Även om förmånerna är en stor del av ett kreditkort, så är det inte bara det du ska jämföra. Du bör även se till att jämföra olika avgifter som de kan komma med. Även vad det finns för regler och villkor. Kolla även upp vad det är i ränta om du vill delbetala köp samt kolla hur många dagar räntefritt det är möjligt att få.

Sedan är det så klart även bra att kolla vad du kan få i kredit. Kreditgränsen kan skilja sig åt mellan olika kreditkort. Men var medveten om att även om det står att det finns möjlighet till 100 000 kr i kredit, så är det inte säkert att det är den summan du får. Det baseras på din kreditupplysning.

Banner Content

0 Comments

Leave a Comment