Börjar dina fötter bli trötta och utslitna? Kanske har du drabbats av smärta i hälen eller någon annanstans i foten? I den här artikeln ska vi titta närmare på vilka åkommor man kan drabbas av i fötterna och hur du kan lindra dessa med iläggssulor.

Arbetar du mycket framför datorn? Kanske har du ett skrivbord som är höj- och sänkbart och arbetar mycket stående. Även om det är bra för kroppen att arbeta stående så är det påfrestande för fötterna.

Med iläggssulor kan du lindra dina problem med fötterna. Eftersom iläggssulor skapar en skön och behaglig miljö för fötterna i skorna så lindras belastningen som fötterna utsätts för dagligen. Högkvalitativa iläggssulor fungerar stötdämpande och är sköna att gå och stå med. Så när du jobbar stående framför datorn i fortsättningen kommer du att kunna göra det under längre perioder utan att få ont i fötterna.

Motverka pronation med rätt iläggssulor

Har du hört talas om begreppet pronera? Att pronera är ett vanligt fenomen som innebär att man skjuter ifrån med foten med en viss vinkling inåt. Hur många grader detta sker med varierar från person till person. Detta kan skapa vissa problem som kan leda till smärta i rygg och ben. Att pronera kan leda till felaktig och sned belastning på kroppen, men det går att motverka med hjälp av iläggssulor. Med rätt iläggssulor kompenserar du för proneringen vilket gör att du får en korrekt belastning och kan undvika de problem som annars kan uppstå.

Vad är hälsporre?

Det flesta har säkert hört talas om åkomman hälsporre. Den som drabbas av problemet har överbelastat en viktig sena i hålfoten, vilket har skapat en påbyggnad på undersidan av hälen. (Denna ser ut som en sporre, och därav kommer namnet hälsporre). Genom att använda iläggssulor kan du lindra den smärta och de problem som kan uppstå på grund av hälsporre.

Det vanligaste är att det gör ont när du går eller står. Till exempel om du står upp och arbetar framför datorn, kan du känna smärta i hälen. Det är inte särskilt vanligt, men hälsporre kan leda till långsiktiga problem. Om du har drabbats av åkomman bör du se över dina skor och se till att du har bekväma och stadiga skor med en högkvalitativ iläggssula. Det kan även vara läge att prova stötdämpande iläggssulor. Du bör dessutom avstå från krävande träning som belastar hälen.

Vad innebär nedsjunken framfot?

Vad är nedsjunken framfot? Detta är inte en lika vanlig åkomma som hälsporre men ändå något som många drabbas av. Trycket mot ledhuvudena har ökat vilket lett till förhårdnader på fotsulan. Detta orsakar i sin tur smärta i framfoten. Det är vanligt med smärta i främre trampdynan. Genom att du använder dig av iläggssulor i dina skor kan du lindra problemen med nedsjunken framfot. Behandling brukar ske genom särskilda övningar ordinerade av en fysiopterapeut. Massage är också vanligt som behandlingsmetod.

Banner Content

0 Comments

Leave a Comment