Det kommer hela tiden ny teknologi, som går det lättare för oss att använda olika teknologier ihop. Framförallt trådlösa teknologier är inne för tiden, och trådlös uppladding er väldigt ”hot”. Mobiltelefoner har länge haft trådlösa teknologier såsom Bluetooth, som kommunicerar med många olika produkter och mellan enheter. Det är dock inte möjligt att ladda upp via Bluetooth ännu. Men med den nyare NFC-teknologi, som exempelvis används i på andra sidan atlanten till mobila betalningslösningar, eller i Danmark till deras resekort, kan man också ladda upp sin telefon, trådlöst. På samma sätt kan man med telefoner med NFC-teknik, skriva ut text och foton direkt från sin smartphone eller tablet.

Teknologin er egentligen inte ny, men det er nytt att den kombineras i telefonerna. Många producenter, som har lancerat telefoner, har den sista tiden inkluderat teknologin i sina nya produkter. Både Apple och Samsun använder NFC, men med Samsungtelefoner skall man först installera en app, som därefter kan aktivera NFC-kontakten i telefonen.

Kan vi klara oss utan papper?

Väldigt många av våra foton och filer har flyttat över på mobila enheter som iPad, iPhone och andra telefoner och tablets. Men mycket tyder på, att de inte kommer att ta över papprets roll. Det är fortfarande väldigt många som föredrar att skriva ut sina foton för att på så sätt se tillbaka på sina minnen.

Därför är det viktigt att de skrivare som finns på marknaden stödjer tekniken, så att det är enkelt för användaren att skriva ut. Med NFC sänder man med en signal från telefonen till skrivaren, som gör det möjligt att skriva ut.

På så sätt behöver man inte ha en dator i hemmet, för att kunna skriva ut. Du kan antingen använda en trådlös skrivare, men du kan också använda dem med exempelvis en Canon-skrivare med vanliga Canon bläckpatroner. Det är inget tvivel om att denna teknologi kommer att dominera marknaden i framtiden, eftersom det kommer att underlätta vardagen för många.

Banner Content

0 Comments

Leave a Comment