Sitter du mycket stilla framför datorn? Då är det viktigt att ta hand om sin kropp för att inte drabbas av olika former av förslitningsskador. Många har arbeten som är stillasittande och andra ägnar sig mycket åt datorn på fritiden. Oavsett vilket så är det viktigt att röra på sig då och då och att ta hand om sin kropp på rätt sätt för att inte drabbas av problem. I den här artikeln kommer vi tipsa om några prylar som kan underlätta för att inte bli för stel i kroppen. Så läs vidare!

Massagematta

När du suttit en lång stund framför datorn kan det vara skönt att lägga sig på en massagematta en stund, för att slappna av och mjuka upp kroppen. Det finns många mattor att välja bland, till exempel finns det mattor med fjärrkontroll och många olika typer av lägen och funktioner. Välj en matta som passar dina behov.

Memory foam-kudde

En memory foam-kudde formar sig automatiskt efter ditt huvud och din nacke för att ge bästa möjliga stöd. Med en memory foam-kudde sover du gott på natten och vaknar upp utvilad utan att ha ont i nacken. Du hittar memory foam-kuddar bland hygienartiklar.

Fotspa med massagefunktion

Ett fotspa med massagefunktion kan du använda samtidigt som du sitter framför datorn. Ett fotspa gör att du slappnar av bättre och ökar blodcirkulationen i kroppen, vilket är extra viktigt för dig som sitter still mycket. Risken när man sitter mycket still är att blodcirkulationen försämrar vilket kan leda till att du börjar frysa om exempelvis fötter och händer.

Rör på dig ofta

Kom ihåg att det är viktigt att ta pauser då och då om du sitter eller står mycket framför datorn. Ta en kort promenad eller gör några gymnastiska övningar framför datorn. Om du dessutom använder någon eller några av de produkter som vi har tipsat om ovan så ökar du chanserna att få må bra trots att du har ett stillasittande arbete, eller en stillasittande hobby.

Banner Content

0 Comments

Leave a Comment