Kanske du har hört talas om LEI kod men är lite osäker på om det är något du måste skaffa. Eller så vet du exakt vad det är och är mer nyfiken på LEI-kod priser. Du som inte riktigt vet vad det är, för dig kan vi berätta att LEI, det står för Legal Entity Identifier. Om det är så att du handlar med värdepapper, alltså så kallade derivat, så måste du köpa dig en alldeles egen kod. Den är för att kunna identifiera dig på rätt sätt. Koden kan köpas och när det gäller vad den har för pris, så beror det på var du väljer att köpa den.

En LEI kod består av en alfanumerisk kod på 20 tecken och är alltså obligatorisk att skaffa för att du ska kunna handla med derivat. Man valde att utöka kraven på transaktionsrapportering i början av 2018. Med hjälp av din kod kan du alltså rapportera dina transaktioner som du gör och det till ett godkänt transaktionsregister.

LEI-kod för att identifiera

En LEI-kod har man så att man på en global skala ska kunna identifiera företag eller organisationer som handlar med derivat. De som vill kunna identifiera dig via din köpta kod, det är bland annat banker och myndigheter. Det för att de ska kunna se vad det är för olika transaktioner du har gjort inom värdepapper.

När du köper en LEI kod, så får du en unik kod, som gäller i ett år. Sedan måste du förnya den och betala en summa för det med.

LEI är något som idag används inom EU sååväl som på flera andra platser runt om i världen. LEI är en global identifieringskod. Den används för att kunna identifiera företag så väl som andra organisationer på värdepappersmarknaderna. Du bör se till att registrera ett LEI-nummer hos en LOU som är en certifierad utfärdare av koder som är auktoriserad av GLEIF. Denna förkortning står för Global Legal Entity Identifier Foundation.

Måste jag köpa ett LEI nummer?

Ett LEI nummer eller en LEI kod bör du se till att skaffa om du handlar med olika sorters värdepapper. Om du vill hitta bra LEI-kod priser, så kan du kolla in Lei Service. Alla som handlar med värdepapper, oavsett om det är en juridisk person eller ett företag ska ha denna kod. Anledningen att det är så, det beror på att det kom ett utökat krav, från EU genom förordningen MiFID II/MiFIR. Man vill att alla juridiska personer ska ha en egen unik kod så att det säkerställer en harmoniserad transaktionsrapportering inom EU.

Banner Content

0 Comments

Leave a Comment