Ska ni investera i ett hem larm till ert hus men vet inte vilket? Helt förståeligt då utbudet är stort. Viktigt att tänka på vilket skydd ni får till vilket pris. Det finns många oseriösa aktörer på marknaden, så se upp.  

Detta ska ni kräva av larmet ni väljer: 

 1. Det ska ha den godkända frekvensen 868MHz 
 2. Välj en larm leverantör som är polisgodkänd 
 3. Välj en larm leverantör som funnits på marknaden i några år och hunnit etablera sig 
 4. Ditt larm ska ha en två vägs kommunikation 
 5. Det ska ha krypterad överföring om minst 32bit 
 6. Välj ett larm som har en svensk display – detta är även en bekräftelse på att larmet inte är importerat 
 7. Välj ett larm som är certifiert med En Grade eller SBCS 
 8. Välj ett larm som stödjer funktionen ContactID, för att i framtiden kunna ha uppkoppling till larmcentralen 

Undvik: 

 1. Larm som inte har den godkända frekvensen om 868MHz 
 2. Larm som inte är polisgodkända 
 3. Larmet måste självklart vara godkänt – leverantören ska kunna uppvisa intyg på detta och du kan även själv kolla upp att detta stämmer 
 4. Välj inte en leverantör som inte kan erbjuda support och service efter köpet 

 

Med en enkel googling så kan ni hitta flera listor på väl rekommenderade larm leverantörer och även svartlistade företag som ni inte ska välja. Kolla upp er planerade leverantör noga innan ni genomför köpet så att ni vet att ni får en produkt och tjänst som fungerar och kommer fungera i många år. 

Varningslista 

Det finns många saker att se över och att vara på sin vakt med när det gäller hemlarm. Du ska inte luras av att någon erbjuder ett billigare pris och ta det bara för det – tänk på varför du skaffar ett larm och vad du vill få ut från det. Då kan det vara värt att betala några kronor mer för att få ett fungerande och bra larm. 

Se upp för billiga och okända hemlarm – de har kommit många nya webb butiker som säljer just hemlarm de senaste åren. Många av de leverantörerna har varken utbildning eller kompetens inom larm industrin och du bör vara försiktig innan du väljer en sådan leverantör. 

Många av dessa billiga larm har ingen kryptering eller signalöverföring alls, och då är det mycket enkelt för en inbrotts tjuv att störa signalerna och larmet löser då inte ut sig. En annan sak att vara observant på är att många oseriösa larm har en uppdragbar antenn som på de gamla walkie talkie som fanns. De har även ofta en avstängningsknapp på sidan vilket du själv kanske förstår är en enorm säkerhetsrisk. 

Banner Content

0 Comments

Leave a Comment