Allt fler apparater och funktioner kan kopplas upp mot en smartphone eller surfplatta numera. Det smarta digitala hemmet utvecklas hela tiden, och sådant som media och vår Tv har länge varit interaktiva. Varför inte även koppla upp sina vitvaror med din smartphone, så att du kan styra dem från distans? Möjligheterna är många, och även om inte alla funktioner som sådana är absolut livsnödvändiga, så kan de helt klart underlätta vardagen samt imponera på vänner och bekanta.

Hur fungerar det?

Flera tillverkare erbjuder idag vitvaror såsom kylskåp, tvättmaskiner och torktumlare, som kan styras via en App. Den tyska tillverkaren Bosch är en av de ledande aktörerna på området, och deras lösning kallar de för Home Connect. Det är en App som fungerar lite som en fjärrkontroll, och som samlar alla dina apparater som är uppkopplade med Home Connect i en och samma enhet. Du finner Appen gratis i Apples App store om du har iPhone, eller Google Play om du har Android. Appen är i dagsläget kompatibel mad produkter från Bosch och Siemens. I Home Connect serien finns allt ifrån diskmaskiner och torktumlare, till kaffemaskiner och ugnar.

Vad kan man använda det till?

Det handlar bland annat om att kunna se om maskinerna är igång eller ej, samt att kunna starta och stoppa dem på distans. Till exempel kan man ladda en tvätt på morgonen innan man åker till jobbet. Och så kan man starta maskinen från distans, lagom så att den är klar när man kommer hem. På samma sätt kan man ha nybryggt kaffe klar när man kommer hem. Eller så kan man styra sitt långkok från distans, med information om kärntemperatur på köttet mm. Man behöver inte heller stå och vänta i tvättstugan på att maskinen skall bli klar, eller sätta en äggklocka eller liknande. Appen kan istället ge dig besked när tvätten är klar. Appen föreslår även tvättprogram när man matar in information om färg och material. Man kan få sin diskmaskin att beställa diskmedelstabs automatiskt när de är ved att ta slut.

Banner Content

0 Comments

Leave a Comment